• Kategorier

Om Oss

En kort presentation av Fanatisk Film!

Fanatisk Film är egentligen ett projekt som fick sin början i mitten av 90-talet. Ambitionen då var att göra en papperstidning och så skedde. Det var fruktansvärt mycket jobb och det hela lades ner redan efter första numret. Idén släpptes dock aldrig helt utan återuppstod på olika ställen och sammanhang under de kommande åren.

2004 kan man säga att nuvarande Fanatisk Film föddes. Vi satte upp ett antal riktlinjer att följa som bland annat innebar att fokusera på sånt som ingen annan tycktes skriva om. Att alla typer av film skulle behandlas på ett seriöst sätt var en självklarhet, även om det inte nödvändigtvis handlade om de mest kritikerrosade filmerna. Att slå ett slag för de obskyra och mindre kända pärlorna kändes uppenbart, även om vi aldrig valde bort möjligheten att kunna skriva om vilken sorts film som helst.

Fokus ligger idag fortfarande på udda eller extremare film och kvalitetsrecensioner på svenska, utan att för den skull göra avkall på andra intressanta rullar. Storleksmässigt ligger vi, i skrivandes stund, på ca 1000 sidvisningar per dag och är bland annat sponsrade av Darkdisc, Njutafilms, Atlantic Film och Noble Entertainment.

Tommy Söderberg

3 svar

  1. Hej!

    Jag skulle gärna vilja beställa Selma Lagerlöfs Körkarlen. Kan jag göra det genom er?

    Mvh
    Marianne

  2. Marianne: Nej, du får höra av dig till en etablerad DVD-handlare t.ex. Discshop. Dock verkar det som om filmen bara släpptes i en box om sex klassiker.

    http://www.discshop.se/shop/ds_produkt.php?lang=&id=65049&lang=se&subsite=movies&&ref=

Lämna en kommentar